Dorn & Breuss

Dorn

Dorn is een zachte werveltherapie. Het is een milde therapievorm die toegepast kan worden bij diverse aandoeningen die direct of indirect samenhang hebben met de wervelkolom. Denk hierbij aan rug-, schouder,- nek-, heup- en knieklachten, maar ook darm- en blaasproblemen.

Het uitgangspunt van de Dorn methode is altijd de correctie van het beenlengteverschil. Door dit verschil wordt het lichaamsgewicht verplaatst naar het korte been, komt de wervelkolom in een andere houding en ontstaat bekkenscheefstand.
Tijdens de behandeling worden steeds alle wervels en gewrichten onderzocht en zo nodig gecorrigeerd. Deze correctie vindt plaats tijdens het uitvoeren van een bepaalde beweging. Door deze speciale beweging worden de spieren voor de gek gehouden en kunnen de spieren de correctie niet tegenwerken. Met deze methode kan het zelfs zo zijn dat na jaren klachten te hebben gehad, u na de behandeling pijnvrij bent.

In tegenstelling tot “kraken” is de Dorntherapie een zachte, ongevaarlijke, maar zeer werkzame methode.

Breuss

Voor of na de behandeling kan er een Breussmassage uitgevoerd worden ter versterking en ontspanning van de wervelkolom.

De Breuss-massage is een tussenwervelschijf-massage, ontwikkelt door Rudolf Breuss. De tussenwervelschijf is het kraakbeen tussen de wervels dat ervoor zorgt dat de zenuwen beschermd worden en de wervels elkaar niet raken.
Breuss is een fijngevoelige, energetisch handmatige rugmassage, die psychische, energetische en lichamelijke blokkades kan oplossen.
Je kunt er veel tussenwervelkolom problemen zoals ischias en hernia ongevaarlijk en succesvol mee behandelen.
Ook werkt Breuss-massage positief bij emotionele problemen zoals angsten, depressie, verdriet, stress-gerelateerde klachten en slaapproblemen.